Η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων στη 2η Αμφικτυονία


Η Αμφικτυονία αποτελεί μια πολιτισμική συνάντηση ελληνικών συλλόγων που διεξάγεται τα δυο τελευταία χρόνια στον Πειραιά.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες σύλλογοι από τα διάφορα μέρη της Ελλάδας παρουσίασαν δείγματα της πολιτιστικής τους  κουλτούρας.
Παραδοσιακοί χοροί, έθιμα, μοιρολόγια, θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια κάθε τόπου ζωντάνεψαν στον Πειραιά τις ημέρες αυτές.
Ταυτόχρονα σε εκθεσιακά περίπτερα  παρουσίαζαν δείγματα της  γαστρονομία τους.
Φέτος στην 2η Αμφικτυονία, 22-24 Ιουνίου 2012, υπήρχαν δυο λημνιακά περίπτερα.Ένα της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων (ΟΛΣΥ) που εκπροσωπούσε τη Λήμνο και ένα της "Λημνιακής γης" με δείγματα της λημνιακής γαστρονομίας.
Την Κυριακή 24 Ιουνίου το εξαιρετικό χορευτικό τμήμα της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων παρουσίασε στο κοινό του Πειραιά παραδοσιακούς χορούς της Λήμνου όπως το κεχαγιάδικο,τον κατσιβέλικο και το χορό της Παναγιάς.
Η παράσταση του χορευτικού έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό ενώ η παρουσιάστρια της εκδήλωσης,  γοητεύτηκε από τα τσερβούλια που φορούσαν οι κεχαγιάδες και ανάφερε χαρακτηριστικά ότι είναι τα πιο εντυπωσιακά υποδήλατα παραδοσιακής στολής που έχει δει.
Ευαγγελία Χ.Λιάπη



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη